huurhuisveiling.nl
Adverteren bij DaisyconAdverteren bij DaisyconAdverteren bij Daisyconhuurwoningen.orgAdverteren bij DaisyconAdverteren bij Daisycon

 

Nu nieuw bij Huurhuisveiling.nl

11 mei 2012
Bekijk de actie en aanbiedingenpagina van Huurhuisveiling.nl. Hier vindt u speciale acties en aanbiedingen. Bestel producten, verzekeringen en meer met kortingen.

Bekijk de pagina hier

Huizenprijzen weer ruim 3 procent lager

DEN HAAG - De prijzen van bestaande woningen lagen in februari gemiddeld 3,4 procent lager dan een jaar eerder. Daarbij was de prijsdaling vrijwel even groot als in januari.

© ANP

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster die woensdag zijn gepubliceerd.

Alle woningtypen daalden in prijs, maar vooral appartementen gingen voor fors minder geld van de hand. In de provincie Groningen was de prijsdaling met gemiddeld bijna 7 procent het sterkst.

In februari wisselden bijna 8000 koopwoningen van eigenaar. Dat zijn er ruim 18 procent minder dan in februari 2011.


Huren maximaal 2,3 procent hoger

Laatste update:  2 februari 2012 13:34info

AMSTERDAM - De prijzen van huurwoningen stijgen per 1 juli met maximaal 2,3 procent.

Foto:  ANP

Dat staat in een circulaire van minister Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) aan onder meer gemeenten en verhuurders. De verhoging volgt het niveau van de inflatie, zoals afgesproken in het regeerakkoord.

Verhuurders mogen daarnaast de kale huurprijs van de woning met maximaal vijf procent extra verhogen bij inkomens boven de 43 duizend euro. Het parlement moet nog wel instemmen met dit wetsvoorstel, waarmee het kabinet de doorstroming op de woningmarkt wil bevorderen.

Verhuurders kunnen vooruitlopend op de inwerkingtreding van de wet een verklaring bij de Belastingdienst opvragen om een overzicht te krijgen van de huishoudens die een (gezamenlijk) inkomen boven de 43 duizend euro hebben.

Huurprijzen stijgen voor het eerst in twee jaar

Laatste update:  25 januari 2012 11:37

AMSTERDAM - De huurprijzen van woningen in de vrije sector zijn in het vierde kwartaal voor het eerst in twee jaar weer gestegen.


Klik hier voor het volledige artikel.


© 2017 - Huurhuisveiling.nl alle rechten voorbehouden
Developed by Part-IT